Zware maar zeer geslaagde editie van Wielerfestival Montferland

De hekken zijn opgeruimd, het festivalterrein is leeg en we zijn (hopelijk) allemaal weer een beetje bijgekomen… Bij dezen een kort bericht namens de organisatie.

Zware marathon

Het Wielerfestival Montferland werd zondag 10 juni voor de zesde keer georganiseerd. Opnieuw was de Montferland Mountainbike Marathon de ‘hoofdact’. Met ruim 1200 dolenthousiaste deelnemers was dit een groot succes. Op het nieuwe en zwaardere parkoers, een ronde van 50 kilometer door de Montferlandse bossen, werd duidelijk dat het een behoorlijke uitdaging was om de gekozen afstand van 50, 75 of 100 kilometer af te leggen. De gemiddelde snelheid van de winnaars lag dan ook enkele kilometers per uur lager dan in eerdere edities. De snelste man op de 100 kilometer, Thom Bonder uit Assen, deed 3 uur 56 minuten over deze afstand. De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Aniek van Alphen uit Hapert.

De deelnemers uit het hele land waren verrast door het schitterende, maar zware parkoers. Gelukkig haalden veruit de meesten de finish wel binnen de tijdslimiet.

SamenOm met Alliander en prominenten

Met Alliander organiseerde Wielerfestival Montferland ook de SamenOm Challenge voor racefietsers. Hierbij werd een nieuw platform gelanceerd voor organisaties die fietsen als vorm van duurzame mobiliteit willen stimuleren. Een groep fietsers met daarbij als begeleiders Maarten Ducrot, Steven Rooks, Bart Voskamp en Gert Jacobs, vertrok achter een electrische buggy bestuurd door Tim Coronel, om een regelmatigheidsrace te rijden en een toertocht door de omgeving. Onder hen was ook nationale klimaatgezant Marcel Beukeboom.

Velen bleven na afloop hangen en genoten van het mooie weer, de barbecue en de gezellige sfeer voor het Specialized gebouw aan de Zeddamseweg in ’s-Heerenberg.

We kijken terug op een geslaagd evenement en bedanken alle deelnemers en vrijwilligers voor hun bijdrage aan en de mooie complimenten!
Groeten,

Organisatie Wielerfestival Montferland

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone