Montferland Mountainbike Marathon hete uitdaging!

Met een kleine 1200 inschrijvingen bewees de Montferland Mountainbike Marathon haar populariteit opnieuw. Opvallend was het grote aantal afmeldingen vooraf en ook veel deelnemers die uitvielen of ervoor kozen een kortere afstand af te leggen. De hitte, gecombineerd met het zware parkoers vol gemene klimmetjes, bleek een grote uitdaging voor velen.

Jasper Ockeloen was de winnaar op de langste afstand. Hij reed de 100 kilometer in 4 uur en 1 minuut. Hij versloeg daarmee verschillende nationale toppers zoals Bas Peters (2e) en de winnaar van vorig jaar, Thom Bonder. Wielerjournalist Thijs Zonneveld deed ook mee om de prijzen, hij werd 6e. “Het was verschrikkelijk zwaar”, aldus Zonneveld, die Ockeloen al vooraf als winnaar tipte. “Ik kom techniek én conditie te kort op de toppers, en dan wordt het een zware dag. Maar wat is het mooi mountainbiken hier in deze schitterende omgeving, en ik heb genoten van een fantastisch georganiseerd evenement.”

Een andere prominent die aan de start stond was ex-prof Maarten Tjallingii. Ook hij was vol lof over parkoers en organisatie. “Het is echt gaaf mountainbiken hier. Ook het parkoers was perfect beveiligd en we werden super vriendelijk begeleid door alle vrijwilligers.” Er waren inderdaad meer dan 90 vrijwilligers actief tijdens het evenement, die samen met de deelnemers en toeschouwers zorgden voor een lekkere relaxte festivalsfeer. Zij zagen allen Monique Zeldenrust winnen bij de vrouwen en een dominantie van de teams van gastheer Specialized bij het NK voor bedrijven, dat geïntegreerd was in deze loodzware editie van Wielerfestival Montferland.

Deelnemers en vrijwilligers bedankt!

Ronnie Wormgoor Fotografie heeft mooie kiekjes gemaakt van deze dag. Het fotoalbum wordt de komende dagen gevuld… Album bekijken!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone