AFGELAST

Allereerst hopen we dat jullie nog fit en veilig zijn in deze onrustige tijd. Zoals jullie weten zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast en hoewel onze marathon nèt daarna gepland staat, dwingt de situatie ook ons om actie te ondernemen.

Wij hebben overleg gepleegd met de stuurgroep en de gemeente. Daarbij is ons geadviseerd – en hebben wij daarop besloten – dat de Montferland MTB Marathon van 7 juni 2020 geen doorgang zal vinden.

VOORBEREIDING NIET MOGELIJK

De voornaamste reden hiervoor is dat het door de recente maatregelen van de overheid (verbod op bijeenkomsten) niet mogelijk is om tot 1 juni het evenement voor te bereiden. De vergaderingen, het uitpijlen/voorfietsen van routes en andere voorbereidingen waarvoor mensen moeten samenkomen, zijn daardoor niet toegestaan en onverantwoord.

Bovendien is het nu zeker onzeker of we na 1 juni alsnog toestemming krijgen van de overheid om het evenement door te laten gaan. Mocht dat toch het geval zijn, dan verwachten we dat zowel deelnemers als vrijwilligers alsnog afhaken, om de kans op besmetting te vermijden. Ook de veiligheid komt hiermee dus in het geding, deze verantwoording kunnen wij als bestuur niet op ons nemen.

Doorslaggevend is natuurlijk de ellende die dit virus met zich mee brengt, voor de slachtoffers en naasten en ieder ander die er direct of indirect mee te maken krijgt.

Verplaatsen is voor ons geen optie in verband met de vele vrijwilligers en de overige (fiets-)evenementen later dit jaar.

VOLGENDE EDITIE

Zodra de rust is teruggekeerd zal het bestuur plannen maken voor de volgende editie. We houden jullie uiteraard op de hoogte via de bekende kanalen.

We hopen als stichting om jullie als deelnemer, bij een volgende editie weer met plezier (en hopelijk 100% fit) te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Wielerfestival Montferland
info@wielerfestivalmontferland.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone