FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
Logo WFM 2013
Foto's
Facebook Twitter

Wielerfestvial Monterland presenteert:

Volvo Harrie Arendsen MTB Cross Country

 

 

DEELNEMEN SAMEN MET JE COLLEGA'S?

 

De Cross Country op zaterdag 4 juni is de opvolger van de Zomercross die dit jaar geen doorgang zal hebben en een uitbreiding op onze succesvolle Montferland MTB Marathon.

 

De Cross Country en Marathon vormen samen het Montferland Mountainbike Weekend, dit uiteraard samen met de nodige georganiseerde gezelligheid na afloop van de evenementen en goede overnachtingsmogelijkheden in het mooie Montferland!

 

De Montferland MTB Cross Country is een soort minimarathon. Je kunt kiezen tussen twee tijden: de 75 minuten wedstrijd (start 14:00 uur) of de 120 minuten wedstrijd, start 16:00 uur (de laatste is vergelijkbaar met een halve marathon).

 

Het verschil met de traditionele cross country wedstrijden is dat  er een massastart zal zijn: alle deelnemers per afstand starten tegelijk, net als in een marathon. Iedere ronde van 5,5 kilometer kent ruim 140 hoogtemeters. Zou je dit doortrekken naar een marathonafstand van 100 kilometer dan heb je dus ruim 2500 hoogtemeters!

 

We hanteren wel een startopstelling natuurlijk, omdat niet iedereen op de eerste rij kan staan. Deze is identiek aan die van een marathon: licentiehouders starten voorop, gevolgd door basisleden en tot slot de niet-licentiehouders.

 

Het parcours is uniek voor Nederlandse begrippen: centraal ligt de Peeskesbult in Beek (gemeente Montferland)met het pittoresk gelegen Restaurant Uitspanning ’t Peeske als toeristische trekpleister. Het kent naast een aantal steile klimmen rond de Peeskesbult ook slopende vals plat beklimmingen.

 

De MTB Cross Country is een wedstrijd, die je ook heel goed als toerrijder kunt rijden. Eventueel als licentiehouder of basislid van de KNWU, of als niet-licentiehouder (funklasse). Iedereen start (in zijn vak) gelijktijdig, waarbij via de stuurbordchips de werkelijke tijd wordt gemeten, net als bij een marathon. Er wordt een uitslag opgemaakt per categorie, waarbij binnen de groep licentierijders ook een aparte uitslag wordt opgesteld per licentiecategorie! De uitslag telt ook mee voor het regelmatigheidsklassement van de KNWU. En uiteraard worden er klassementen opgemaakt over de Montferland Cross Country en Marathon samen.

 

Kom dus naar Montferland voor een schitterend Mountainbike Weekend!

 

Op zaterdag 4 juni wordt de wedstrijd gereden. Er zijn twee starts:


14:00 uur start 75 minuten wedstrijd (max. 150 deelnemers)

16:00 uur: start 120 minuten wedstrijd (max. 150 deelnemers)

 Na afloop van de wedstrijden is er een leuke gelegenheid om na te kletsen (en de Marathon van de volgende dag voor te bespreken…), met goed verzorgde catering en muziek. Een leuk feestje dus!!

 

De inschrijving voor de Montferland MTB Cross Country start op 1 februari 2016 en loopt (voor licentiehouders) via de KNWU. 


Het fietsweer in Montferland