FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
Logo WFM 2013
Foto's
Facebook Twitter

Verkeersmaatregelen


Natuurlijk probeert de organisatie het Wielerfestival met zo weinig mogelijk overlast te laten verlopen. Toch zullen er straten afgesloten moeten worden, om een en ander goed te laten verlopen. Daarbij staat een goede bereikbaarheid van horeca en dorpen/buurten voorop.
 
Op zaterdag 4 juni zal vanaf 13:00 de Peeskesweg vanaf de Oude Eltenseweg aan Beekse zijde tot aan de Oude Eltenseweg aan Stokkumse zijde volledig voor alle verkeer afgesloten zijn. Uitspanning ’t Peeske blijft bereikbaar. De afsluiting zal om 19:00 worden opgeheven.
 
Zondag 5 juni vanaf 10.15u tot ongeveer 15:00 uur: afsluiting Slotlaan, hier zal een sluis voor oversteken zijn, bij de Stokkumseweg. Ook de afsluiting van de Lange Heg, Camphuysenweg, Molenberg en Nachtegaalslaantje zullen de toegang tot Stokkum tussen grofweg 11:00 en 17:00 uur wat beperken. Via sluizen bij Stokkumseweg en ’s-Heerenbergseweg, zal Stokkum echter goed bereikbaar blijven. Dit mede omdat er veel ruimte tussen de groepen fietsers zal zitten en er dus gemakkelijk overgestoken kan worden op aanwijzing van de verkeersregelaars.
 
Verder zal vooral de omgeving rondom de Kerk en het oude Gemeentehuis de hele dag afgesloten zijn. Het gaat dan om de ’s Gravenwal (deels), Hofstraat, Kerkstraat en de Marktstraat. Kasteel Huis Bergh blijft bereikbaar via de ’s Gravenwal. Door bovenstaande afsluitingen zal de Muntwal nagenoeg onbereikbaar worden voor autoverkeer.
 
Tenslotte zal vanaf 7:00 uur tot 17:00 uur de Zeddamseweg tussen de Hoge Distelweg en de kruising Drieheuvelenweg - Korensingel  afgesloten zijn. Verkeer wordt omgeleid via Hoge Distelweg en Zandakkers naar de Korensingel (vv). De provinciale weg N316 (Drieheuvelenweg) zal tussen 10:00 uur en 17:00 afgesloten zijn voor alle verkeer (dus ook fietsers!). Dat geldt voor het wegvak Lengelseweg – Korensingel. Restaurant Forest blijft echter wel bereikbaar.
Het fietsweer in Montferland