Route

Route mountainbike marathon op Strava en GPSies!

Route

We hebben de afgelopen jaren zeker naar jullie feedback geluisterd en het concept ietwat aangepast. Er zijn ook dit jaar 3 afstanden, maar anders dan voorgaande jaren. Je hebt de keuze uit 50, 75 of 100 kilometer. Daarnaast worden er geen 3, maar 2 gelijke rondes gereden. Onveranderd is de grote variatie in klimmetjes, afdalingen en single tracks, buiten de gangbare Montferland-route.

Parcours en afstanden

De tocht zal verreden worden over een tweetal ronden: een hele ronde van 47 km en een korte ronde van 24 kilometer. Daarbij komt dat de hele en marathon ook een aanlooplus van 5 kilometer kent. Schematisch:

  MARATHON 100 MARATHON 75 JEUGDMARATHON FUN & VIP-MARATHON
Aanlooplus 5 5
1e ronde 47 20
2e ronde 47
Aanlooplus   5
1e ronde 47
2e ronde 24
1e ronde 47

 

Het parcours zal kort voor 10 juni op de site worden gepubliceerd in de vorm van een gpx bestand. Het parcours is met gekleurde pijlen en lint uitgezet binnen het gebied van Natuurmonumenten en Huis Bergh.

Het is niet toegestaan in het bos buiten de aangegeven route te rijden. Het parcours loopt deels over de bestaande vaste mountainbikeroute. Deze route blijft gewoon toegankelijk.

De organisatie heeft vrijstelling voor de uitgezette route tijdens de dag van het evenement. Het narijden van de route op een later tijdstip is strafbaar en past niet binnen de voorwaarden. De organisatie wijst erop dat extra controles op het narijden zijn aangekondigd. De organisatie rekent op de medewerking van alle deelnemers.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone