Route

Marathon 100km en marathon 75km

Voor de lange afstanden (100 en 75 km) geldt dat we de startopstelling opdelen in vakken.

Nieuw: ten opzichte van vorige jaren is het systeem van opstellen aangepast.

Het eerste vak (max 100 deelnemers) zal worden vrijgehouden voor de snellere deelnemers. Bepalend is de uitslag van vorig jaar. Indien je in 2019 op de 75 of 100 kilometer bij de eerste 50 bent geëindigd in het overall klassement, dan mag je in het eerste vak starten. Je dient dan zelf bij de inschrijving aan te geven welk resultaat je hebt gehaald. Wij zullen op de site de link naar de uitslagen laten staan.

Let op: je wordt dus niet automatisch ingedeeld in het eerste vak. Als je niets aangeeft word je ingedeeld op basis van inschrijfmoment.

  1. Na het eerste vak worden er vakken van 100 deelnemers gemaakt. Hiervoor geldt dat de volgorde van inschrijven bepalend is. Het loont dus om op tijd in te schrijven!
  2. Binnen deze startvakken (van dus maximaal 100 man) is er vrije opstelling. Indien men dus vooraan wil staan dient men tijdig, maar niet eerder dan een kwartier voor aanvang, in het vak plaats te nemen. De startlocatie zal direct nadat er een eerdere afstand is gestart worden vrijgemaakt.
  3. In ieder vak staan alle categorieën door elkaar, dus heren en dames bij elkaar. Ook staan de elite, amateurs en masters gewoon bij elkaar in hetzelfde vak
  4. Beide afstanden kennen een eigen kleur: de 100 km is rood en de 75 km is blauw.

Deze regels gelden voor beide lange afstanden.

Parcours en afstanden

De tocht zal verreden worden over een tweetal ronden: een hele ronde van 47 km en een korte ronde van 24 kilometer. Daarbij komt dat de hele en marathon ook een aanlooplus van 5 kilometer kent. Schematisch:

MARATHON-100 LADIES

CUP

MARATHON-75 JEUGD

MARATHON

FUN MARATHON-50
Aanlooplus 5 5 5 5 5
1e ronde 47 47 47 20 47
2e ronde 47 24

 

Het parcours zal kort voor 7 juni op de site worden gepubliceerd in de vorm van een gpx bestand. Het parcours is met gekleurde pijlen en lint uitgezet binnen het gebied van Natuurmonumenten en Huis Bergh.

Het is niet toegestaan in het bos buiten de aangegeven route te rijden. Het parcours loopt deels over de bestaande vaste mountainbikeroute. Deze route blijft gewoon toegankelijk.

De organisatie heeft vrijstelling voor de uitgezette route tijdens de dag van het evenement. Het narijden van de route op een later tijdstip is strafbaar en past niet binnen de voorwaarden. De organisatie wijst erop dat extra controles op het narijden zijn aangekondigd. De organisatie rekent op de medewerking van alle deelnemers.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone