Uitslag en huldiging

Uitslag

De uitslag van de tocht zal worden bepaald aan de hand van de volgende uitgangspunten:

  • Eerste drie op basis van finish aankomst: visueel en/of met finishfoto zal worden bepaald welke drie renners als eerste de streep overkomen. Dit geldt niet voor de Fun & VIP-marathon.
  • Alle deelnemers vanaf plaats 4 worden geklasseerd op basis van de netto gereden tijd.

De uitslag zal worden bepaald door de juryvoorzitter van de KNWU.

Indien een rijder tijdens de tocht van afstand wisselt dan zal hij desondanks in de uitslag worden opgenomen van de afstand waarvoor hij initieel heeft ingeschreven. Dus als een deelnemer eerder stopt en 75 km rijdt in plaats van 100 bijvoorbeeld, dan zal hij in de uitslag van de marathon-100 worden opgenomen met zijn netto tijd met toevoeging “DNF”

Er zal een uitslag per afstand worden gemaakt per uitslagcategorie, zie onder “categorieën”. Mylaps stelt een app ter beschikking welke de deelnemer kan downloaden. Direct na de finish kan de deelnemer zijn eindtijd hierop terugvinden.

Prijzengeld

Er is besloten geen prijzengeld uit te keren. Er zullen slechts materiaalprijzen ter beschikking worden gesteld. De reden hiervoor is dat het WFM de marathon ziet als een breedtesportevenement waarbij het doel niet kan zijn om topsporters te belonen. Bovendien wil het WFM het prestatiekarakter van de marathon bevorderen en niet het wedstrijdkarakter.

Huldiging

De eerste drie aankomenden per gestarte afstand zullen worden gehuldigd. Van de funklasse zal wel een uitslag worden opgemaakt, maar zal er geen huldiging plaatsvinden. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 14:30 uur. De prijswinnaars dienen zich 5 minuten voor de huldiging te melden bij het podium tegenover Specialized.

MARATHON-100 MARATHON-52 DAMES MARATHON-75 HEREN JEUGD
Jongens 1-2-3
Meisjes 1-2-3
Heren overall 1-2-3 1-2-3
Dames 1-2-3

Er zullen dus 5 huldigingen zijn.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone