Verkeer & Parkeren

Parkeren

Parkeren is mogelijk op industrieterrein ‘t Goor in ’s-Heerenberg. Deze locatie zal middels borden worden aangegeven. Voer Ulenpasweg in in je routeplanner.

Verkeersmaatregelen

Op 16 en 23 juni wordt er weer sportief gefietst in Montferland. Honderden fietsers uit het hele land zullen op deze dagen komen genieten van onze prachtige omgeving. De organisaties van de evenementen doen er alles aan om overlast tot een minimum te beperken, toch moeten voor de veiligheid van de deelnemers wegen afgesloten worden.

16 juni 2019: Op zondag 16 juni worden er tussen 9:00 en 14:00 uur wegwedstrijden gehouden op het welbekende parkoers dat loopt van ’s-Heerenberg naar Zeddam, van Zeddam naar Beek en van Beek weer terug naar ’s-Heerenberg. Globaal het parcours dat eerder ook gebruikt werd voor de Henk Lubberding Classic en het NK Wielrennen. Kleine aanpassing is dat Korensingel en Den Aam in het parkoers zijn opgenomen. Voor informatie over het evenement zie www.montferlandcyclo.nl

23 juni 2019: Op zondag 23 juni wordt de jaarlijkse Mountainbike Marathon van Wielerfestival Montferland gehouden. Die gaat grotendeels over zandpaden door de bossen, maar zorgt ook voor enkele afsluitingen en belemmeringen, zoals de Peeskesweg tussen Beek en Stokkum en Beekseweg tussen Zeddam en Beek.
De weg- en mountainbike wedstrijden samen tellen voor deelnemende bedrijfsteams op tot een Nederlands Kampioenschap voor bedrijven.

Op beide dagen is het gebied rondom Specialized aan de Zeddamseweg in ’s-Heerenberg het start en finishterrein. Hierdoor zal het bovenste deel van de Zeddamseweg op beide zondagen afgesloten zijn. Op de 16e vanaf de Stokkumsweg, van waaruit de deelnemers komen, en op de 23 juni vanaf de Hoge Distelweg.

Overal waar sprake is van afsluitingen zijn duidelijke omleidingsroutes aangegeven, op de parkoersen zelf zullen ook parkeerverboden zijn. Bewoners van wijken die ingesloten zijn door het parcours, kunnen via sluizen het parcours oversteken op aanwijzing van de verkeersregelaars. Stokkum blijft bereikbaar via de ’s-Heerenbergseweg, maar met Stadt Emmerich is ook afgesproken dat de groene grens naar Elten op 16 juni open gaat voor autoverkeer.

De organisatie heeft in een huis-aan-huis verspreide brief voor aanwonenden gratis deelname aan een van de events aangeboden en ook worden er tal van buurtbrunches langs het parcours gehouden, gesponsord door de organisatie.

Het start- en finishterrein gaat gezellig worden op beide dagen, met muziek, drank, catering en veel fietsers. Ook bekende namen uit de wielerwerel, zoals Steven Rooks, Maarten Ducrot, Thijs Zonneveld, Jelle Nijdam, Léon van Bon, Gert Jakobs en anderen worden verwacht. Kom gerust een kijkje nemen!

Mochten er nog vragen zijn, mail dan naar info@wielerfestivalmontferland.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone